!!! کلیک کنید تولد یک سالگی
جستجو
داستان لوگوی فیسبوک بیش از نماد یک «لایک»
داستان لوگوی فیسبوک بیش از نماد یک «لایک»
به سمت بالا
متن راهنمای خود را در اینجا اضافه کنید

داستان لوگوی فیسبوک بیش از نماد یک «لایک»

فیسبوک با بیش از 3 میلیارد کاربر در سراسر جهان، بزرگترین پلتفرم رسانه اجتماعی است که تا کنون ایجاد شده است. فیسبوک به عنوان یک شبکه اجتماعی اصلی و موفق، بنیانگذار رسانه های اجتماعی بعد از خود است که امروزه ما در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم.

خوب یا بد، برند یا شبکه اجتماعی فیسبوک نحوه معاشرت و ارتباطات انسان ها را تغییر داده است. فیسبوک در اواخر سال 2021 به متا تغییر نام داد.

در حالی که از زمانی که مارک زاکربرگ این شرکت را تاسیس کرد، هویت بصری آن تغییرات و به روزرسانی های مهمی را پشت سر گذاشته است، اما لوگوی آیکونیک فیسبوک در کمال تعجب تا حد زیادی به ریشه های خود وفادار مانده است. اگر داستان تکامل لوگوی این شبکه ی اجتماعی بزرگ برای شما هم جذاب و جالب است این مقاله را از دست ندهید.

تکامل لوگوی فیس بوک

اینفوگرافیک تکامل لوگوی فیس بوک

لوگوی فیس بوک مانند برخی برندهای دیگر، ریدیزاین ها دقیقی را پشت نگذاشته است. جالب اینجاست که برخی از برندهایی که دارای لوگوی آیکونیک یا نمادین بوده اند نیز دچار همین روند تغییر شده اند.

به نظر می رسد که برندهایی مانند فیس بوک، اپل نایک و آمازون همگی در نهایت به لوگویی برگشته اند که در ابتدای راه اندازی خود از آن استفاده می کردند. در واقع بین ایده های جاودانه و لوگوهای جاودانه نوعی همبستگی وجود دارد.

یک لوگوی ساده که تقریباً اولین بار هویت برند شما را به تصویر می کشد، ممکن است در طول سال ها فقط نیاز به بازبینی های جزئی داشته باشد.

در اینجا خلاصه ای از نقاط عطف اصلی در طراحی لوگوی فیس بوک، از جمله تکامل لوگوی مونوگرام آنها آمده است.

2003-2004: Facemash

لوگو facesmash فیس بوک

Facemash زاییده فیسبوکی است که امروز می شناسیم. Facemash یک برنامه مقایسه جذابیت بدنام بود که توسط مارک زاکربرگ در حالی که هنوز در دانشگاه هاروارد در مقطع کارشناسی بود در سال 2003 طراحی شده بود (که طبق گزارش ها تنها پس از دو روز متوقف شد).

این لوگو دارای یک فونت مدرن با فاصله از هم در پس زمینه مارون بود.

2004-2005: فیسبوک

لوگوی فیسبوک 2005

در اولین طراحی لوگو متن “thefacebook” در پرانتز نشان داده می شد، زیرا هنوز شرکت با این نام شناخته شده بود.

در سال 2005، درست یک سال پس از تاسیس، نام “TheFacebook” به فیس بوک تبدیل شد و لوگو نیز با این تغییر نام تغییر یافت.

2005-2015: فقط فیس بوک

لوگوی فیس بوک 2005_2015

اولین لوگوی واقعی فیس بوک برای مدت 10 سال سلطنت کرد. در طراحی این لوگو از فونت  Klavika  با حروف کوچک و گوشه های گرد استفاده شد. همچنین تایپوگرافی آن داخل یک شکل مستطیل قرار گرفت که دارای بالارونده های زاویه دار بود. این شبکه اجتماعی در طراحی لوگوی ساده خود پویایی را نشان می داد.

اکنون لوگوی نمادین خود را ایجاد کنید!

2015-2019: لوگویی که همه آن را می شناسند

لوگوی فیس بوک 2015_2019

شبکه اجتماعی فیسبوک در طراحی بعدی خود تغییراتی را در تایپوگرافی ایجاد کرد تا در درجه اول خوانایی را بهبود بخشد.

حروف، شمارنده های متورم دریافت می کردند (سوراخ هایی در “a” و “o”) که به تنفس لوگو کمک می کند، و “a” بالارونده در لوگوی اصلی (تکه خمیده شده در بالا) حذف شد.

نکته: برای اجرای سریع مفاهیم کلیدی تایپوگرافی، راهنمای انواع فونت ما را بررسی کنید.

2019-2021: از منفی به مثبت

لوگوی فیس بوک 2020

تغییرات اصلی در لوگوی فعلی فیس بوک در سال 2019 و با حذف متن از پس زمینه آبی تیره آن رخ داد.

در اصل، وردمارک فیس بوک در سال 2019 از یک لوگوی فضای منفی به یک لوگوی فضای مثبت تبدیل شد. همچنین فاصله بهتری دریافت کرد، و یک به روز رسانی قوی در پالت رنگ خود، با لوگوی آبی روشن با حروف کوچک براق و پررنگ دریافت کرد.

2019: لوگوی شرکت

لوگوی شرکت فیس بوک

منبع: Adweek

داستان تکامل لوگوی فیس بوک به طور خلاصه شامل یک لوگوی شرکتی با حروف بزرگ در سال 2019 بود. با راه اندازی جهانی متا و نام تجاری جدید، لوگو و نماد جدید متا جایگزین این لوگوی شرکتی فیس بوک شد.

2021: لوگوی مونوگرام فیس بوک

آرم فیس بوک 2021

نماد فیس بوک که در ابتدا فقط برای یک برنامه استفاده می شد، به لوگوی اصلی وب سایت تبدیل شد. لوگوی جدید فیس بوک دارای یک “f” سفید است که با یک دایره پس زمینه آبی روشن محصور شده است و دارای زوایای تنظیم شده روی خط متقاطع است.

نکته: مانند قاب آبی روشن نماد فیس بوک، نمادهای مربعی و دایره ای برخی از انعطاف پذیرترین امبلم ها در مورد نمادهای برنامه هستند، زیرا به خوبی با ابعاد 1:1 رابط کاربری تلفن مدرن مطابقت دارند.

2023: حذف گرادیانت

لوگوی فیس بوک

در سال 2023، فیسبوک با تغییر در لوگوی خود، اولین مرحله از تجدید هویت برند را اعلام کرد. حذف گرادیانت (مقاله ی طراحی لوگو گرادیانت) نشان دهنده حرکتی برای “ایجاد طرحی تازه از لوگوی فیس بوک است که جسورتر، برقی تر و جاودانه تر بود.”

در حالی که برخی این تغییر را قابل توجه نمی  دانند، اما رنگ آبی پررنگ  تر، حرکت به سمت طراحی صاف تمیز و مدرن  تر  است.

عناصر کلیدی طراحی لوگو

عناصر اصلی لوگوی فیس  بوک در طول سال  ها تغییرات کوچکی داشته است، اما رویکرد کلی طراحی یکسان باقی مانده است: لوگوی با حروف کوچک، مونوگرام  ها و رنگ آبی متوسط ​​به عنوان پالت رنگ اصلی.

اولین لوگوی فیس بوک توسط Mike Buzzard و Joe Kral طراحی شد. به گفته Buzzard، این لوگو اصلاحی از فونت پررنگ Klavika است که در اصل توسط اریک اولسون طراحی شده است. کرال بر تغییرات و وردمارک نظارت داشت، در حالی که Buzzard آن را از نظر هنری هدایت می کرد.

لوگوی فعلی این شبکه اجتماعی دارای یک نشان سفید در پس زمینه دایره ای آبی است.

بیایید با جزئیات بیشتری به عناصر طراحی لوگوی اخیر نگاه کنیم و ببینیم که چگونه لوگوی فیس بوک برای سازگاری با برنامه های مختلف دیجیتال در طول سال ها تکامل یافته است.

این باید به شما الهام دهد که چگونه لوگوی خود را با نیازهای کاربران خود و زمینه ای که در آن نمایش داده می شود تطبیق دهید.

رنگ لوگو فیس بوک

رنگ آبی فیس بوک

رنگ پس  زمینه آبی نمادین فیس  بوک (کد هگز #4267B2، اگر کنجکاو هستید) از ابتدا با این شرکت همراه بوده است. بر اساس یک قطعه معروف نیویورکر، مارک زاکربرگ قرمز-سبز کوررنگ است اما می تواند تمام سایه های آبی را ببیند.

در حالی که تعدادی از مقالات این را به عنوان تنها انگیزه پشت لوگوی فیس بوک برجسته می کنند، ما شواهد مستقیمی پیدا نکردیم که دوترانومالی زاک را به انتخاب رنگ لوگو مرتبط کند. اما قابل قبول باقی می ماند.

به طور کلی، آبی رنگ محبوبی در برندسازی (لینک شود به مقاله رنگ های و احساسات) برای برانگیختن حس اعتماد است و اغلب مورد علاقه پلتفرم های فناوری و رسانه های اجتماعی است.

فونت لوگوی فیس بوک

فونت لوگوی فیس بوک اصلاحی از sans serif Klavika است که توسط اریک اولسون طراحی شده است. در طول سال ها، فونت در مورد فاصله، اندازه شمارنده، و تغییر در برخی از بالارونده ها مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

فونت اصلی لوگوی فیس بوک دارای زوایه های صعودی بر روی b و k و یک صعودی به سبک شکسته بر روی a بود. اینها همه در تکرارهای بعدی حذف شدند و فونتی گردتر و بدون تزئین ایجاد کردند.

لوگوی مونوگرام فیس بوک

تکامل لوگوی مونوگرام فیس بوک

مونوگرام فیس بوک نیز تکامل یافته است و اکنون لوگوی اصلی برنامه است. این مونوگرام در سطح جهانی به رسمیت شناخته شده است، و دارای حرف کوچک متمایز f از «فیس بوک» است. مونوگرام از رنگ آبی روشن تر استفاده می کند که برای اولین بار در سال 2019 در برند فیس بوک ظاهر شد (کد هگز #1778f2).

این یک نمونه عالی از یک لوگوی ساده و در عین حال موثر است که با فضای منفی بازی می کند. مسلماً، مونوگرام فیس  بوک وزن سال  ها شناسایی برند را پشت سر می  گذارد، اما همچنان نمونه خوبی از نحوه ساده  سازی لوگوی خود به یک مونوگرام است که به راحتی قابل تشخیص و متمایز است.

تاثیر لوگو بر برندسازی و شناخت

اپلیکیشن فیسبوک

لوگوی فیس بوک شاید یکی از معروف ترین علامت های تجاری باشد که تا به حال ایجاد شده است. برای کسانی از ما که به اندازه کافی بزرگ هستند که به خاطر بسپاریم، لوگوی فیس بوک زمانی مترادف با رابط کاربری کلاسیک وب سایت بود.

امروزه لوگوی فیس بوک نمونه ای کلاسیک از برندسازی ساده و در عین حال موثر است.

فیس بوک در طول این سال ها بدون بحث و جدل نبوده است. علی  رغم تخمین  های متا مبنی بر اینکه فهرست کاربران فعال آن 3.03 میلیارد است، حدس زده می  شود که بسیاری از این حساب  های قدیمی غیرفعال هستند. فیس بوک نیز در چند سال گذشته شاهد کاهش نرخ رشد خود بوده است، اما این شرکت ادعا می کند که هنوز از مرگ فاصله زیادی دارد.

چیزی که قابل بحث نیست تاثیر ماندگار لوگو بر برند و پلت فرم فیس بوک است. با تغییر شرکت به سمت واقعیت گسترده و سایر فناوری  های اجتماعی جدید، لوگو و برند متا عصر جدیدی را برای غول رسانه  های اجتماعی رقم می  زند.

اینکه آیا نام تجاری فیس بوک بیشتر از این، از نظر سبک یا استراتژیک رشد می کند، باید دید.

لوگوهای مرتبط به فیس بوک: متا

لوگو متا

لوگوی جدید متا که از طریق ترکیبی از تیم های مختلف در فیس بوک طراحی شده است، در مراسم رونمایی این برند در سال 2021 منتشر شد.

لوگوی متا که «برای آینده ارتباط اجتماعی» طراحی شده است، دامنه بی  نهایت امکاناتی را که در کمین متاورس، فضاهای مجازی و دیگر پیشرفت  ها در فناوری توسعه  یافته و هوش مصنوعی است، برجسته می  کند.

این لوگو در رویکرد طراحی خود نیز منحصر به فرد است. برخلاف فرآیندهای طراحی سنتی برند، نماد متا برای زندگی در حرکت و سه بعدی طراحی شده است.

این نماد که از یک خط در فضا با استفاده از فناوری Quest خود متا ترسیم شده است، حلقه ای را بین زمینه های دوبعدی و سه بعدی تشکیل می دهد. نماد بی نهایت متا به شکل یک M برای متا است و دارای ترکیبی از سایه های آبی مشابه با لوگوهای اصلی فیس بوک است.

سوالات متداول

داستان پشت لوگوی فیس بوک چیست؟

مایک بازارد و جو کرال اولین لوگوی فیس بوک را طراحی کردند. در این طرح با استفاده از حروف Klavika یک نمایش ساده و کوچکی از نام فیس بوک را نشان دادند. رنگ آبی این برند به طور گسترده به کوررنگی قرمز –  سبز مارک زاکر برگ نسبت داده می شو، اگر چه کاملا مشخص نیست که آیا این یک عامل انگیزشی در رنگ لوگو است یا خیر؟

چگونه لوگوی فیس بوک در طول زمان تغییر کرده است؟

لوگوی فیس بوک در طول سال ها دستخوش سه یا چهار بازنگری «عمده» شده است. بسیاری از اینها، در واقع، تنظیمات جزئی در عناصر تایپوگرافی بودند، و بخش عمده ای از لوگو ثابت باقی ماند. اکنون، لوگوی اصلی فیس‌بوک یک لوگوی تک رنگ «f» در یک دایره آبی است.

مثل چیزی که می بینید؟ یک لوگوی نمادین برای خود داشته باشید!

لوگوی فیس بوک گواهی بر برندسازی ثابت، چشم انداز تجاری شفاف و نحوه نمایش این موارد در یک لوگوی ساده و پایدار است. لوگوی این شرکت کم و بیش به طراحی اصلی خود وفادار مانده است، البته با چند به روز رسانی مهم تایپوگرافی و طراحی برند.

برندهای موفق آنهایی هستند که تجارت خود را به طور دقیق و مؤثر منعکس می کنند. اگر قصد دارید لوگوی فناوری خود را طراحی کنید:

آن را ساده نگه دارید

آن را خوانا نگه دارید

سعی کنید تا جایی که ممکن است شخصیت برند خود را به صورت اقتصادی معرفی کنید

رنگ خود را با دقت انتخاب کنید

بگذارید لوگو نفس بکشد: به روزرسانی های کوچکی را در طول زمان انجام دهید که به‌شدت جهت لوگوی شما را تغییر ندهد

همین حالا سفارش طراحی لوگو خود را در اینک وب ثبت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک سالگی اینک وب
تا یک ماه به مناسبت یکسالگی اینک وب

می تونی از خدمات گرافیک اینک وب 50% تخفیف بگیری ؟؟؟ خدمات مد نظرتو انتخاب کن و سورپرایز شو ؟؟؟

روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
خدمات حرفه ای و برندینگ اینک وب